Книги кои ќе ја поттикнат Вашата креативност

Медиумот DesignThinking.mk сака да ве поттикне креативно да размислувате и воедно да бидете попрoдуктивни и мотивирани. Во таа насока ќе ви споделуваме едукативни книги исполнети со алатки, техники, мотивација и…
Прочитај

Интересни факти за Design Thinking

Design Thinking  е процес на иновација насочен кон човекот кој ги нагласува етнографските истражувања, повторувањето и истовремената деловна анализа Основан од голем број компании и практичари кој што се користи…
Прочитај

Научи Design Thinking преку готвење!

Често се поставуваат прашањата: „Дали се користат истите вежби на Design Thinking работилниците што се организираат за клиентите? Како се избираат соодветните активности?“. Ова се одлични прашања, бидејќи зборуваат за…
Прочитај

Десет документарни филмови кои поттикнуваат креативност

Креативноста е заразна, пренесете ја на другите! – Алберт Ајнштајн Креативноста не е вродена вештина, туку вештина која ја поттикнуваме, негуваме и развиваме со постојано создавање и креирање. Затоа, наместо…
Прочитај
storytelling

STORYTELLING – Најбараната “мека” вештина на денешницата

Кога бевме деца, нашите родители ни раскажуваа приказни пред спиење. Секој од нас имал своја омилена приказна која задолжително се раскажувала и по неколку пати на ден. Преку приказните за…
Прочитај

КO-КРЕАЦИЈА: инспиративен и креативен начин на работа помеѓу еден бренд и неговите корисници

Дали знаете дека гигантите како IKEA и LEGO користат ко- креација за да иновираат? Еден од најуспешните пристапи не само на наведените гиганти, туку и на други големи компании се…
Прочитај
продуктивни промени

Брзи насоки до продуктивни промени во Вашето секојдневие

Design Thinking е рамка за решавање проблеми што користи емпатични, креативни и аналитички вештини за совладување на предизвиците. Најчесто менаџерите, сопствениците на компаниите организациите, тимовите и секој воопшто се соочува…
Прочитај
design thinking mk

Ефективна комбинација на Design Thinking и Agile во пракса

Design thinking е кориснички ориентиран пристап за креативно решавање на проблеми. Произлегува од начинот на размислување на дизајнерите, а може да го аплицира секоj поединец или бизнис. Agile е итеративен…
Прочитај
Virtuelen Design Thinking team buidling

Моќта на Виртуелниот Design Thinking тим билдинг води до ефикасни и сплотени тимови

Многумина од нас се се уште дел од тимовите кои се моментално одвоени, можеби само локациски, но можеби и со различни временски зони. Без оглед каде е вашиот тим, градењето…
Прочитај