Кои се 7те иновации од прехранбената индустрија?

Храната претставува важен аспект од животот на луѓето. Покрај основната функција за обезбедување енергија, таа служи и како причина за социјализацја. Денешниот човек сè повеќе внимава за квалитетот на храната…
Прочитај

Design Thinking: Стратегија за креирање иновативни продукти

Постојат многу иновативни продукти и успешни приказни на светски компании кои нашле инспирирација во Design Thinking. Првото компјутерско глувче на Apple создадено во 1980 година, е продукт кој требало да…
Прочитај

Како тандемот Tesla и Design Thinking направи чуда за клиентите?

Tesla Motors е едно од најистакнатите имиња во автомобилската индустрија. Илон Маск, извршниот директор на Tesla Motors, замисли дека компанијата ќе биде технолошко чудо и независен производител на автомобили. Тој…
Прочитај

Зошто е важно да внесувате иновации во секојдневниот живот?

Првото нешто што ни паѓа на памет кога ќе го прочитаме зборот иновација, мислиме на револуционерни откритија, технолошки достигнувања, нешто што го менува светот. Несомнено, електричната сијалица или паметниот телефон…
Прочитај

Како Design Thinking ја менува банкарската индустрија?

Финансиските институции одамна го открија кориснички- ориентираниот пристап за создавање на нови банкарски продукти и услуги кои го олеснуваат секојдневното живеење. Во последните години, со се поголемата дигитализација, банкарската индустрија…
Прочитај

Kaкo Design Thinking може да ја крене општествената одговорност?

Секојдневно наидуваме на проблеми во нашето општество – проблеми со суштински конфликти на вредности кои имаат различни перспективи и потреби. Design Thinking  овозможува нови начини за справување со долгите социјални…
Прочитај

5 познати брендови кои покажуваат дека имплементацијата на Design Thinking вреди

Супериорните искуства клиентите ги добиваат од податоците и увидите – што им се познати. Исто така, познато е дека способноста на брендовите да се стават на местото на своите клиенти…
Прочитај

Канцеларија од иднината: Kакви работни услови не очекуваат во следните 5 години?

Една позната изрека вели: “Kако што ги минуваме деновите, така ни поминува животот”. Статистиките покажуваат дека просечен човек минува 90,000 часови на работа во текот на работното доба. Знаејќи го…
Прочитај

Како да се примени Design Thinking за трансформација на здравството?

Здравствениот сектор има големи годишни приходи, а со зголемениот технолошки напредок, луѓето почнаа да очекуваат повеќе од услугите што ги добиваат во медицинските центри. Многу здравствени институции почнуваат да се…
Прочитај