ИНТЕРВЈУ со ЈАНА од СОЛВЕО: “Доколку се двоумите дали вашата идеја е добра или не, запомнете нема такво нешто како лоша идеја!”

Јана Андева е дел од компанијата Солвео, која им помага на другите компани успешно да лансираат иновативни продукти. Првично е Lead Designer и Design Strategist, но е присутна во креативните…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Христина Миќиќ од Digital Orange: „Поставувањето ефикасна и ефективна комуникација со и меѓу тимовите е еден од најважните фактори за успех на компанијата“

Христина како основач на Digital Orange која Ви беше Ваша главна мотивација да основате сопствена, како и главната цел која сте сакале или се уште сакате да ја постигнете со…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Филип Петровски од „Data Masters“: „Наоружајте се со луѓе кои ја разбираат, дишат и живеат вашата мисија“!

Запознајте го Филип Петровски од Data Masters, која e македонска консултантска компанија создадена со идеја да им помогне на компаниите умешно да ги искористат податоците за да носат подобри одлуки…
Прочитај

Македонски иноватори освоија награда на балканскиот Techstars Startup Weekend во Тирана

Тимовите беа водени од 35 интернационални ментори, експерти во осум различни индустрии. Организатор на настанот беше Центарот за иновации Oficina од Тирана. Techstars Startup Weekend е 54 часовен настан кој…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Ристе Тутурески од INTETIC: „Од пасија за игри до сопствено Gaming Studio”

Пасијата кон видео игри го довела Ристе Тутурески до остварување на еден сон, да поседува Gaming Studio. Денес тој креира игри за другите и соработува со најдобрите во оваа област.…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Викторија Дамчевска од GrabIt: „Емпатијата и емоционалната интелигенција, се карактеристики кои треба да го одликуваат секој кој се занимава со човечки ресурси“

Викторија како специјалист за човечки ресурси, може ли да ни кажете кој конкретни знаења и карактeристики треба да ги има еден човек за да биде дел од индустријата на човечки…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со браќата Бобан и Дејан од Алтиус: „Да се избориме за правилна визија и да го направиме ова општество подобро место за живеење“

Браќата Бобан и Дејан Милосавлески се основачи на ИТ компанијата Алтиус. Нивната мисија е да им помогнат на бизнисите да го забрзаат усвојувањето на нови технологии, да станат дел од…
Прочитај

Интервју со Pick-a-Gift, победниците на SWS ’21: „Сакаме да го олесниме процесот на избирање подароци за голем број вработени, така што на секого би му се допаднал подарокот“

Во средината на април се одржа Startup Weekend Skopje. Ова е 54-часовен настан каде се обединуваат претприемачите, иноваторите, старт – ап ентузијастите и креативците со цел за време на само…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Марија Крагујевска od Codeit Solution: Добрата комуникација е клучот на секој успешен почеток!

Марија Крагујевска е специјалист за човекови ресурси во Codeit Solution, компанија која се фокусира на висококвалитетен, навремен испорачан и развој на софтвер за аутсорсинг. Воедно ги поддржуваат и студентите на кои…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Филип Ристевски од Пиксел: „Почетокот на меѓусебната соработка е и почеток на еден целосно транспарентен и искрен однос со клиентот“

Филип Ристевски креира успешна приказна со Пиксел и создава тренд на дигитална трансформација кај компаниите. Заедно со својот тим им помага на компаниите да постигнат највисоки успеси и да го…
Прочитај