ИНТЕРВЈУ со Ивана Ѓ. Матевска од Хаселт: „Новите технологии се наш предизвик“

Ивана Ѓоргиевска Матевска е оперативен директор во HASELT и е од самото основање во компанијата. За нејзината работа говори со голем ентузијазам, посветеност и пристапува на високо професионално ниво. Со нас…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Ивона од Солвео: „Дојди на SWS 2021 да ја споделиш твојата стартап идеја, која може да стане реалност!“

Ивона Забазановска во своето био на LInkedIn за себе вели кратко и јасно: I do creative work. I do marketing. Taa е креатор на приказни, видеа и концепти за фотосесии,…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Наташа Б.Миркова од Represent Communications: „Цврсто чекориме по патот кој сами успеавме да го трасираме“

Наташа Божиновска Миркова е директорка на агенцијата Represent Communications Македонија.  Агенцијата е дел од регионалниот Represent System, една од најуспешните агенции за дигитални комуникации и односи со јавноста во регионот…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Данчо од BizzBeeSolutions: Среќни и задоволни вработени е еквивалент на плоден и успешен бизнис

За Данчо Димков, оновачот на BizzBee Solutions, задоволни и среќни вработени се виза за успешна компанија. Која е неговата тајна ќе откриете во одговорите на нашите прашања. Данчо, според вашето…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Димитар Митревски од Bintern: „Праксата е инвестиција во креирање на идни вработени“

Димитар Митревски е млад претприемач, основач е на онлајн платформата Bintern, која ги поврзува студентите и невработените со компании за пракса и работа. Тој верува во процесот на создавање професионалци…
Прочитај

ИНТЕРВЈУ со Д-р. Златко Муцунски од Порше Македонија: „Кога имате солидни темели, објектот секогаш ќе биде стабилен“

Д-р. Златко Муцунски, Генералниот Директор на Порше Македонија, споделува со нас дали и колку се промениле корисничките потреби изминатиов период, колку е важен зборот на корисникот, како и за моменталните…
Прочитај

Интервју со Трпе Туфекчиев: „Усовршувањето на своите способности води кон големи успеси“

Трпе Туфекчиев од компанијата Marquardt е специјалист за обука и зајакнување на компетенциите кај вработените. Како одговорен за проценка на потребите за обуки, едукативната програма и материјали за учење, го…
Прочитај

Интервју со Филомена Пљаковска-Аспровска: “Електронските плаќања во Македонија се сигурни и безбедни“

Новиот серијал интервјуа на DesignThinking.mk, на наше огромно задоволство ќе го отвори  Филомена Пљаковска-Аспровска, претседател на Управниот одбор и извршен директор на Касис АД Скопје, единствениот процесор од областа на…
Прочитај

Интревју со Treebanks: “Најголема мотивација ни е Treebanks да стане пример за компанија што работи циркуларна економија”

Treebanks e моќен концепт. Правиш резервација за патување и засадуваш дрвце. Ем патуваш, ем допринесуваш за природата, како и за поздрава и почиста животна околина. Разговаравме со Михаил, кој несебично…
Прочитај