Македонски иноватори освоија награда на балканскиот Techstars Startup Weekend во Тирана

Тимовите беа водени од 35 интернационални ментори, експерти во осум различни индустрии. Организатор на настанот беше Центарот за иновации Oficina од Тирана. Techstars Startup Weekend е 54 часовен настан кој…
Прочитај

Тирана го кани Балканот на регионален Стартап викенд од 19-21 ноември

Првото регионално издание на Текстарс стартап викенд ќе се одржи во Тирана каде претставници од 6 земји ќе работат на развојот на нови бизнис решенија преку решавање на локални предизвци.…
Прочитај

Се реализираше и 10-от Startup Weekend Skopje! Кои беа победничките решенија?

Минатиот викенд се оддржа десеттото јубилејно издание на Startup Weekend Skopje – оваа година повторно онлајн. За време на викендот 8 тимови работеа на нивните уникатни стартап идеи и за…
Прочитај

10-тото издание на Стартап Викенд Скопје – овој пат онлајн 

Не треба да дозволиме пандемијата да го сопре развојот на нови бизнис решенија – велат организаторите на Стартап Викенд Скопје, кои оваа година стојат позади 10-тото јубилејно издание на овој…
Прочитај

C3 Global Cloud Skills v-Tour бесплатната конференција наменета за IT менаџери, IT професионалци, програмери, бизнис лидери и HR менаџери

И годинава, Семос Едукација, со поддршка на Microsoft, ја организира C3 Global Cloud Skills v-Tour, бесплатната конференција наменета за IT менаџери, IT професионалци, програмери, бизнис лидери, HR менаџери, од компании…
Прочитај

Настан: Како да воведете иновации во Вашата компанија?

Внесувањето иновации е круцијално за компаниите, особено во овие нови неизвесни времиња. Тоа подразбира одлучност да им се пристапи на предизвиците од еден друг нов агол, да им се пружи…
Прочитај