7 причини за да бидеш дел од Startup Weekend Skopje!

Total
8
Shares

Startup Weekend Skopje е одлично место за да се запознаеш и поврзаш со like – minded луѓе кои се исти како тебе. Овој Techstars настан е дефинитивно најдоброто место за запознавање нови колеги, пријатели, ментори, ко-основачи или инвеститори!

Причини за да учествуваш на Startup Weekend Skopje:

  1. Едукативен настан каде покрај слушањето ќе креирате и стратегии и тестирање на продуктот кој го имате смислено!
  2. Создавате мрежа – Startup Weekend ги привлекува најдобрите професионалци од секоја област, поминувајќи го викендот во развивањеј на вашата идеја која ќе решава реален проблем, истовремено градите однос и можност да заминете со нов бизнис или инвеститор!
  3. Наоѓате истомисленици – Сите знаеме дека не е важна само идејата, туку и тимот…Startup Weekend Skopje  е совршеното место за да го пронајдете вашиот бизнис партнер или dream-team!
  4. Научете нови вештини: Излезете од вашата комфорна зона. Дадате слобода на вашата креативност цел викенд, Startup Weekend Skopje е совршена можност да работите на нова платформа, да научите нов програмски јазик или едноставно да пробате нешто различно.
  5. Вие всушност започнувате бизнис: Над 36% од стартап бизнисите продолжуваат да растат по 3 месеци. Околу 80% од учесниците планираат да продолжат да работат со својот тим или бизнис по викендот.
  6. Ќе добиете бесценети совети од искусни лидери: локални технолошки и бизнис лидери учествуваат на Startup Weekend како судии и ментори. Тоа се луѓе кои добро знаат како да се стигне from zero to hero!
  7. Startup Weekend Skopje е профитабилен настан, учеството е 15 евра ( за студенти 10) и вашиот билет покрива 7 оброци, десерти, пристап до екслузивни ресурси обезбедени од спонзорите!

Оваа година Startup Weekend ќе се одржи од 6-ти до 8-ми мај во Инофеит. 

Според организаторите, интересот е голем, па затоа и не преостанува многу време да си ја купите својата карта на следниов линк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

You May Also Like

Позитивните страни од интеракцијата помеѓу АI трендовите

Во денешниот свет на брзо темпо, вештачката интелигенција (AI), маркетинг технологиите и одржливоста се длабоко меѓусебно поврзани, обликувајќи ја иднината на бизнисот и отворајќи го патот за иновативни решенија. Оваа…
Прочитај

10 тимови со 10 нови идеи за зелена иднина на Startup Weekend Sustainability Skopje 2023

Изминатиов викенд (од 27ми-29ти Октомври) над 60 учесници и 20 ментори се обединија во борбата за поодржлива иднина на 12тото издание на Startup Weekend Sustainability Skopje 2023. Со голем ентузијазам…
Прочитај

Bio Hack My World 2023 инкубаторската програма за сите вљубеници во науката

UNDP заедно со Град Скопје и UNICEF  ја отвараат првата  „Отворена градска лабораторија“ лоцирана во СУГС „Марија Кири – Склодовска“-Скопје, за биотрансформација со цел да ги вклучат заедниците во креирање…
Прочитај

Пријавете се за специјализирана FINTECH програма, DESIGN THINKING тренинг и награден ХАКАТОН

Фондацијата ПРЕДА плус го објави повикот за учество во првата наменски креирана програма која ќе отвори нова ера во финансиската индустрија кај нас. FINTECH START-UP програмата е наменета за сите…
Прочитај