5 сигурни начини да стекнете нови клиенти

По неколку турбулентни години кои го променија светот, со големи очекувања се влегува во новата 2022 година. Бизнисите рапидно навлегуваат во дигитална трансформација, новите навики на корисниците се веќе “новото…
Прочитај

Како Design Thinking може да им помoгне на адвокатите?

Заедно со здравството, образованието, банкарството и различните индустрии, Design Thinking поттикнува иновации и револуционира производи и услуги и во правниот сектор. Правните компании можат да изградат подобри односи со клиентите…
Прочитај

Практични совети за рестартирање на емпатијата на работното место

Од клучно значење е компаниите да ангажираат и развијат поефикасни менаџери и лидери способни да ја придвижат својата компанија напред и во добри и во тешки времиња. Тоа бара гледање…
Прочитај

Како Design Thinking може да Ви помогне да најдете креативни решенија за Вашиот бизнис?

Врвните светски брендови, како што се Google, Apple, General Electric и Samsung, го усвоија пристапот на Design Thinking. Овој револуционерен метод се учи на водечките светски универзитети, вклучувајќи ги и…
Прочитај

5 фактори кои влијаат за врвно корисничко искуство

До неодамна обезбедувањето исклучителна лична услуга за клиенти беше клучот за да се вратат клиентите. Потенцијалните купувачи можеа да разговараат со вистинска личност на телефон или во продавница за да…
Прочитај

Како преку информациите од корисниците може да ја подобрите Вашата идеја?

Kо-креациите односно креирањето задно со корисниците ја крева компанијаат на едно многу повисоко и завидно ниво. Кога ќе му го покажете својот производ на вашиот корисник мора да имате чист…
Прочитај

План за штедење во 5 чекори

Доколку личните финансии претставуваат проблем за тебе, а не знаеш ниту од каде да почнеш, ниту што да преземеш и што да постигнеш, design thinking пристапот може лесно да ти…
Прочитај