Интервју со тимот на Challenger: “Бидете флексибилни во работата и слушајте ги внимателно вашите корисници”

Како продолжение на нашиот серијал на смели и креаитвни бизнис идеи овој пат имавме можност да поразговараме со тимот кој стои позади иновативната апликација Challenger. Сигурно веќе сте запознаени со…
Прочитај

Интервју со Сандра Костовска основач на Paper Box: “Желбата да имам книжарница  беше главната причина што се решив да направам трансфер во кариерата.”

Сандра Костовска го отвора нашиот серијал на смели, креативни и иновативни бизнис идеи на нашиот пазар. A ние со задоволство сакаме да ги поддржиме. Позитивната млада девојка го формира брендот…
Прочитај

Интервју со Иван Зографски од Солвео: “Целта на нашата компанија е да им помогне на амбициозните компании и индивидуалци да лансираат нови продукти или сервиси. Нашиот процес на работа е базиран на Design Thinking методологијата.”

Денес ќе разговараме со Иван Зографски, ко-основач на Солвео – првата агенција за стратешки дизајн и иновации, како и еден од сертифицираните тренери за Design Thinking и инструктор во Innothink.…
Прочитај
Martin Manaskov Ohridska Banka

Интервју со Мартин Манасков oд Охридска Банка: “Design thinking методологијата во иднина ќе стане сè поголема потреба на корпорациите, затоа што корисниците бараат сè повеќе персонализирани решенија од услугите и производите“

Kонцептот ко-креација носи повеќе предности за една организација. Како резултат се добива една нова и свежа перспектива кон производите, услугите, пазарот и секако потрошувачите. Навиките се менуваат а со тоа…
Прочитај

Интервју со Доц. Д-р Кате Трајкова: Design Thinking методологијата е алатка која има исклучителна вредност и треба да ја совладаат сите наставници и универзитетски професори

Доц. Д-р Кате Трајкова е професор на Универзитетот Американ Колеџ Скопје. Неодамна се запозна и започна да ја применува Design Thinking методологијата. Од интервјуто ќе дознаете како е да се…
Прочитај
Jane Pavlevski - A1

Интервју со Јане Плавевски од А1 Македонија “Компанијата која на корисниците ќе им понуди реални решенија за нивните потреби, секогаш ќе расте.”

Една од најголемите компании за телекомуникација во нашата земја – А1 Македонија активно ја применува Design Thinking методологијата во своето секојдневно работење. Поттикнати од придобивките решија да им дадат вистинска…
Прочитај
Ruzica Filiposka - HR Magnetik

Интервју со Ружица Филипоска од Магнетик: “Го запознав мојот тим со Design Thinking и до ден денес го применуваме активно!”

  Оваа недела седнавме да поразговараме со HR менаџерот во модната групација Магнетик – Ружица Филипоска. Ни раскажа како се запознала со Design Thinking методологијата, како ја вовела да се…
Прочитај

Интервју со Розита Т. Христовска: “Design Thinking е алатка која се користи на професионален и на личен план!”

Eдни од првите кои имаа прилика да ги искусат виртуелните Design Thinking работилници се EU House и нивниот виртуелен настан на кој 30-тина млади креираа решенија за идеалното училиште од…
Прочитај
DesignThinking - Lela

Интервју со Лела од Innothink: “Design Thinking се стреми за подобрување на иднина и се обидува да креира идеи кои ќе дадат решенија на секојдневните предизвици”

Денес ќе разговараме со Лела Анастасова, сертифициран Design Thinking тренер и инструктор во Innothink. Работи како Design Thinking инструктор веќе неколку години има работено по оваа методологија од деца, средношколци…
Прочитај