3 предлог книги за поттикнување на менаџерските вештини

Total
14
Shares

Какви вештини треба да има еден успешен менаџер и како да ги развие тие вештини? Секој менаџер треба да поседува одреден сет на вештини и способности за да изврши специфични задачи во рамки на организацијата. Менаџерот треба да ја владее комуникацијата, да го мотивира тимот, да организира и делегира задачи, да знае да решава проблеми и да донесува одлуки. Емпатијата е важна особина на добрите менаџери, и разбирањето на луѓето и вработените се смета за најсилната страна на еден менаџер.

“Менаџментот, пред се, е практика каде се среќаваат уметноста, науката и занаетот.” Хенри Минцберг

Од илјадниците книги кои се во библиотеката на секој менаџер кој ги усовршува своите вештини, еве ги врвните три книги кои се задолжително четиво за секој кој сака да постигне успех во менаџментот и бизнисот:

  1. The Art of War”-  Sun Tzu

Oвој класик е must- read за сите менаџери, бидејќи е безвременски прирачник за успех во лидерството и менаџментот во последните 2,500 години. Сун Цу, кинескиот генерал, филозоф и воен стратег, особено се фокусира на менаџирањето со времето и запознавањето на себеси и луѓето околу вас, како и правилното делегирање и комуникацијата во тимот. Правилото број еден што веднаш се памети од оваа книга е: Лидерот мора да биде дисциплиниран. Најуспешните лидери се оние лидери кои се  дисциплинирани и способни да го спроведат она што треба да се направи за да се постигне успех. 

  1. Leaders Eat Last: Why Some Teams Pull Together and Others Don’t” – Simon Sinek

Лидерството според Симон Синек е изборот да се појде прв во опасност, кон непознатото. Грижата за тимот е подеднакво важна според неговиот концепт Безбеден круг, според кој вистинските трансформативни промени настапуваат само доколку се фокусираме кон другите повеќе, а помалку кон себеси и сопствените интереси.

  1. Influence: The Psychology of Persuasion” – Robert Cialdini

Ако сте менаџер, од суштинско значење е луѓето да го сфаќаат сериозно тоа што го зборувате и да го применат во пракса. За да го постигнете ова, ќе треба да ја совладате уметноста на убедување. Во оваа книга, Роберт Сијалдини ги разбива основните концепти зад оваа уникатна уметност на убедување и ве учи како да станете експерт за убедливи деловни комуникации. Сијалдини ги објаснува психолошките студии што укажуваат на тоа зошто и како луѓето велат “да” наместо целосно да ве одбијат и ве учи како да ги примените наодите од тие студии во вашиот живот. Оваа книга го задржува вниманието со интересни интервјуа и личните приказни на авторот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

You May Also Like
Virtuelen Design Thinking team buidling

Моќта на Виртуелниот Design Thinking тим билдинг води до ефикасни и сплотени тимови

Многумина од нас се се уште дел од тимовите кои се моментално одвоени, можеби само локациски, но можеби и со различни временски зони. Без оглед каде е вашиот тим, градењето…
Прочитај
design thinking mk

Ефективна комбинација на Design Thinking и Agile во пракса

Design thinking е кориснички ориентиран пристап за креативно решавање на проблеми. Произлегува од начинот на размислување на дизајнерите, а може да го аплицира секоj поединец или бизнис. Agile е итеративен…
Прочитај
Work from home `

5 корисни совети како со Design Thinking да си го олесните работењето од дома

Работата од дома е еден од предизвиците со кој светот се соочува во време на пандемија. За недостатоци на работењето од дома се сметаат: недостаток на комуникација, осаменост, дефокусираност, намалена…
Прочитај

Петте чекoри на Design Thinking

Design Thinking методологијата е еден вид на упатство, кое води до подобри решенија за пократко време. Во зборовите на Давид Келеј, таткото на Design Thinking: Главната цел на методологијата е…
Прочитај
positivni promeni so desing thinking

Со Design Thinking до позитивни промени

Design thinking е пристап кој се користи за креативно решавање на комплексни проблеми. Па оттука следи прашањето “како да го примениме и за воведување на позитивни промени?” Промените се неопходен…
Прочитај