Case Study: Design Thinking за трансформација на здравствените услуги

Design Thinking методологијата е применлива во многу индустрии и области, а широко е применувана и во здравството. Еден од примерите за успешна имплементација на начелата на оваа методологија е клиниката…
Прочитај

Како до повисок степен на болничка хигиена со користење на Design Thinking?

Во време на пандемија, светската здравствена организација првенствено укажа на важноста на хигиенските навики со цел спречување на ширење на заразата. Миењето раце и одржување на личната хигиена и хигиената…
Прочитај