Како Design Thinking влијае на новите работни трендови?

Total
4
Shares

Од неодамна, динамиката на Design Thinking стана од суштинско значење во одделите за иновации. Повеќе од кога било, корисниците се целта на секоја стратегија. Поради оваа причина, Design Thinking го користат сè повеќе компании, не само во одделот за иновации, туку и во одделите за маркетинг, човечки ресурси и продажба.

Од пред неколку години, преку „скалилата за дизајн“ се проценува неговото влијание врз компанииите. Во овој блог, ќе проследиме каква е дизајнерската култура во денешно време и како може да се создаде совршена рамка во компаниите. Од оваа гледна точка, Design Thinking станува порелевантен, бидејќи можеме да го разбереме дизајнот како став, не само како нешто естетско. Затоа е важно да се создаде динамика во компанијата, да се има можност да се стекне свој начин на работа, размислување и чувство.

Динамиката ја развиваат тимови направени од вработени и претпоставени, но кој е тука клучот за да се изгради добар тим? Во продолжение ќе добиете совети како да го постигнете тоа.

Емпатија

Секој член од тимот ја знае целта, а тоа е разбирање на клиентот. Нема подобар начин да го направите тоа отколку да се ставите во негова кожа, не само да ги анализирате податоците за возраста или полот, туку и начинот на кој размислува и како се однесува. Ако не го познаваме нашиот клиент, нема да ги разбереме неговите потреби.

Доколку тимот ја дели истото гледиште, ќе се поттикне доверба и ќе се донесат добри одлуки, зајакнувајќи ја тимската комуникација, доверба и креативност.

Автономија

Доколку компанијата им го пренесе процесот на одлучување на своите вработени, тие ќе имаат тенденција да бидат понезависни. Истото би се случило ако го сториме тоа со цел тим, ако сите членови можат да носат релевантни одлуки заедно, тие ќе бидат поверни соработници и ќе станат независни.

Кога тимот ќе го знае профилот на личноста на купувачот, направен од претходната анализа, тој ќе може да понуди ефикасни решенија без потреба од интеракција на менаџерот. За споделување на ваков вид одговорности ќе се генерира заедничка методологија за работа и јазик меѓу сите членови, што ќе му помогне на тимот да ги реши конфликтите и несогласувањата со претходен консензус и почитување.

Лидерство

Време е да ги замениме шефовите со лидери кои ги промовираат корпоративните вредности и го водат тимот напред. Лидерството вклучува поддршка на одлуките на тимот, решавање проблеми и обезбедување на благосостојба на тимот без да се позиционира на повисока позиција. Добра практика е да дозволите секој член да има своја можност да истакне, доколку тимот ги слуша сите членови, идејата ќе биде промовирана и тие ќе научат едни од други.

Да се создаде заедничко водство е од суштинско значење за вклучување на тимот, луѓето се и секогаш ќе бидат движечка сила за промени. 

Разновидност

Колку поразновидни тимови, толку подобри резултати. Ако ги споредиме искуствата, способностите или гледиштата, ќе изградиме подобра визија за предизвикот, целта и можните проблеми. Во вакви околности секој член на тимот ќе има различна перспектива. Оваа соработка ќе развие корпоративна култура заснована на почит, справувајќи се со конфликти на потолерантен начин.

Кога проблемот можеме да го видиме од различни перспективи, поврзувањето ќе биде нашиот клиент. Разновидноста е рецептот за најдобар тим. 

Како резиме имајте ги следниве работи на ум и направете ги Вашите тимови ефективни, а пред сè среќни:

  • Емпатијата е најдобрата карика за да го натерате Вашиот тим да остане заедно и да го натера клиентот да биде во фокусот на размислувањето. 
  • Дозволете им на тимовите да бидат независни, оставете ги да научат како да управуваат со различни ситуации и ќе видите како тие повеќе ќе се вклучат во предизвикот. 
  • Индивидуалното лидерство може да се промени во групно лидерство. Секој член е одговорен за успехот на проектот, и во подобро и во полошо.
  • Најголемиот предизвик е да научиме како да слушаме и учиме од нашите колеги без да правиме дискриминација ниту пак да судиме. 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sign Up for Our Newsletters

Get notified of the best deals on our WordPress themes.

You May Also Like

Како да дојдете до најдоброто решение за проблемот користејќи ја Design Thinking методологијата?

“Сите сакаме иднина која ќе биде подобра од сегашноста” – во зборовите на Елон Маск, претприемачот кој го освои светот со своите ракети, електрични автомобили и тунели, ние сакаме да…
Прочитај

Навигирајте ја 2024та со Design Thinking: Нови почетоци во секој аспект од животот

Додека стоиме на прагот на 2024 година, годината е исполнета со неизвесности, авантури и можности. Среде овие предизвици, моќта на Design Thinking нè наведува да му пристапиме на секој ден…
Прочитај

Која е поврзаноста на Design Thinking со одржливиот начин на живот?

Во свет кој се соочува со невидени еколошки предизвици, повикот за иновативни решенија никогаш не бил поалармантен. Design Thinking се појавува како надеж во оваа потрага по одржливост, а тоа…
Прочитај

Design Thinking и вештачката интелигенција: Дали е ова спој излезен од рајот?

„Предвидувањето на иднината не е магија, тоа е вештачка интелигенција“. – Дејв Вотерс Design Thinking и вештачката интелигенција се меѓусебно поврзани на неколку начини, а нивната комбинација може да донесе…
Прочитај

Како да ја подобрите секојдневната комуникација со околината?

Design Thinking може да биде корисен во секојдневната комуникација бидејќи тоа е пристап насочен кон човекот кој ја нагласува емпатијата и разбирањето на луѓето со кои комуницирате. Кога применувате Design…
Прочитај